Anbefalinger

Mogens Nørgaard:

Jeg, Mogens Nørgaard, har undervist i musik bl.a. i folkeskolen gennem 25 år og har altid haft den holdning at musikken skal bruges til noget.
Ikke mindst den obligatoriske musikundervisning skal bære præg af noget funktionelt og “Jah, nu skal vi have musik”-agtigt. En af de ting jeg med stor succes har benyttet mig af, er at udgive årets skole CD, hvor på alle skolens klasser har indspillet et nummer. Med tiden bliver det et sjovt samlerobjekt med mange minder tilknyttet og det lyder tit: “Nej hvor vildt, – hør os lige i 4. klasse”…….. (udgivelsen har i øvrigt altid været en god “årets julegave” til mormor og morfar osv.)

I disse sammenhænge har jeg oftest benyttet mig af professionelle studier og da jeg for efterhånden mange år siden flyttede nord på og kendte Klaus Thrane (jeg var lydmand i Lars Lilholt Band), var det oplagt at benytte Thrane Studiet til indspilninger af børnene fra Skørping Skole – ikke mindst fordi der som minimum er:

Tre store fordele ved Thrane Studiet:

  1. Klaus Trane Klaus er en gennemprofessionel og fantastisk musiker med udbygget stor sans for arrangement, timing, komposition, feeling og en smittende “indleven sig i musikken” facon, der gør at man føler sig i meget gode hænder i hans selskab – desuden besidder Klaus en særdeles vigtig evne, nemlig at få såvel børn som voksne til at slappe af, på den særlige måde der skal til for at kunne yde optimalt. Det er dejligt at høre børn bagefter en indspilning sige: “Er det virkelig mig der spillede det”? med et stort smil på munden.
  2. Studiet Studiets indspillerum er dimensioneret til – problemløst, at kunne rumme mindst én skoleklasse med fuld instrumentarium. Her er god akustik, god plads og luft omkring, som er nødvendigt med så mange koncentrerede børn på en gang. Det er hårdt at være i studiet. I øvrigt er der også aflastnings rum mm.
  3. Teknikken Studiet indeholder al den teknik der er nødvendig til løsninger af enhver professionel opgave – konverteringer, mikrofoner, pulte, plugins, fx´es –alt sammen i “high end” kvalitet. Alle indspilleformer kan praktiseres, f.eks. -alle spiller og synger på en gang, eller musikken først og derefter sang og til sidst soloer eller….. jeg er sikker på at snakker du med Klaus om en bestemt måde at gøre tingene på, så siger han: “ja da”

Der er nu noget særligt ved det sug det giver i maven når studiedøren lukkes mellem indspillerum og kontrolrum og eleverne i deres hovedtelefoner hører: “Er i klar?…en..to…tre –vær så god, optagelsen kører”

Hermed min allerbedste anbefaling af Klaus Thrane og Thrane Studiet.

Med venlig hilsen
Mogens Nørgaard

Charles Lindved Hansen, Højskolelærer

I efteråret 2013 var vi et hold på 16 elever og lærere fra Egmont højskolen, som tog ture til Thrane Studiet og indspillede 2 numre. Vi følte os straks velkommne og godt tilpas i de hyggelige lokaler. Med Klaus Thrane , som har styr med det med at være tekniker, og producer på samme tid , var vi hurtig igang med at indspille og efter et par optagelser, nogle gode råd og en pause, var vi godt tilfredse med resultatet. Vi valgte at få tilsendt en færdigmixet CD, hvor niveau og lyd var fuldstændig , som det skulle være.

Tak for en en god og lærerig musikalsk oplevelse. Som vi alle fra Egmont højskolen var særdeles tilfred med…Vi kommer igen.