Institutioner

Der er nu noget særligt ved det sug det giver i maven når studiedøren lukkes mellem indspillerum og kontrolrum og eleverne i deres hovedtelefoner hører: “Er i klar?…en..to…tre –vær så god, optagelsen kører”

Hvis musik er en stor del af Jeres dagligdag og i undervisningen, kan det være en meget lærerig oplevelse, at prøve at indspille i et rigtigt studie, hvor man skal koncentrere sig, lytte til hinanden, være social og opnå det bedst mulige resultat ud fra de givne rammer.

Som et af de få studier der er tilbage, er der et store indspilningsrum, hvor en større gruppe kan indspille på samme tid. D.v.s. at hvis man er godt forberedt hjemmefra, kan nå at indspille 2-4 sange og have et resultat med hjem samme dag.

Hvis eleverne ikke selv kan spille, kan man vælge 2-4 sange man kan synge, så det kun er den vokale del I skal tænke på. Musikken er så indspillet på forhånd. Det kræver dog at sangene er rimelig kendte, så de kan findes på nettet, i noget der ligner en Karaoke-version eller midifil. Altså uden vokal. Det skal aftales i god tid på forhånd.

For kr. 3.000,- + moms får du en dag i studiet og en CD i fotocover med dagens resultat.
(Max. 6 timer til indspining. Resten er redigering og klargørelse).
Der skal helst ikke være mere end 12 personer, da det så bliver lidt trangt.

Referencer:

Skørping Skole:
Studiet har før lavet en hel CD med samtlige klasser fra Skørping Skole, samt andre af skolens projekter med elever fra musikklasserne.

Her et par ord af lærer på det pågældende tidspunkt, Mogens Nørgaard:

Jeg, Mogens Nørgaard, har undervist i musik bl.a. i folkeskolen gennem 25 år og har altid haft den holdning at musikken skal bruges til noget. Ikke mindst den obligatoriske musikundervisning skal bære præg af noget funktionelt og “Jah, nu skal vi have musik”-agtigt. En af de ting jeg med stor succes har benyttet mig af, er at udgive årets skole CD, hvor på alle skolens klasser har indspillet et nummer. Med tiden bliver det et sjovt samlerobjekt med mange minder tilknyttet og det lyder tit: “Nej hvor vildt, – hør os lige i 4. klasse”…….. (udgivelsen har i øvrigt altid været en god “årets julegave” til mormor og morfar osv.) Der er nu noget særligt ved det sug det giver i maven når studiedøren lukkes mellem indspillerum og kontrolrum og eleverne i deres hovedtelefoner hører: “Er i klar?…en..to…tre –vær så god, optagelsen kører”

Egmont Højskole:
Sidste år var elever fra Egmont Højskolen i Thrane Studiet for at indspille 2 numre. Det blev en hyggelig, sjov og lærerig dag for alle.

Her er deres oplevelse af dagen:

– I efteråret 2013 var vi et hold på 16 elever og lærere fra Egmont højskolen, som tog ture til Thrane Studiet og indspillede 2 numre. Vi følte os straks velkommne og godt tilpas i de hyggelige lokaler. Med Klaus Thrane , som har styr med det med at være tekniker, og producer på samme tid , var vi hurtig igang med at indspille og efter et par optagelser, nogle gode råd og en pause, var vi godt tilfredse med resultatet. Vi valgte at få tilsendt en færdigmixet CD, hvor niveau og lyd var fuldstændig, som det skulle være. Tak for en en god og lærerig musikalsk oplevelse, som vi alle fra Egmont højskolen var særdeles tilfredse med. Vi kommer igen.

Højskolelærer
Charles Lindved Hansen